Wijchens LiedHet geluk in mijn hand

Nieuws Wijchens Lied

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws over Het Wijchens Lied.    

 • Gespot tijdens carnaval

  Tijdens de carnavalsoptocht in Wijchen zagen we op de wagen van Prins Ruud d'n Urste de tekst van het Wijchens Lied. Dus concludeerden we dat de Prins ook van het Wijchens Lied houdt!

 • Het Wijchens Joar in 2018

  Prachtig carnavalsthema heeft Wijchen in 2018: Het Wijchens Lied!! Dit heeft alvast 2 leuke concerten opgeleverd, bekijk de video's: 

  De Prinsenproclamatie op 11/11 op de Markt in Wijchen.
  De Prinsenreceptie op 17/11 bij Zaal Verploegen te Wijchen. 

 • De vierdaagse in Wijchen

  Tijdens de vierdaagse verwelkomde Het Wijchens Lied de wandelaars op de Markt in Wijchen! 

  Bekijk de video hier

  Of bekijk de video op onze Facebook-pagina.

Wijchen zingt het Wijchens Lied

Stacks Image 11694
Stacks Image 11698
Stacks Image 11696
Wijchen heeft het Wijchens Lied gezongen tijdens het evenement Wijhen Zingt op 4 september 2016! Wat een enthousiasme, kijk en luister zelf.
Twee koren traden samen op met het Wijchens Lied, en behalve publiek was ook het personeel lekker aan het meezingen.

Gevelconcert 2 juli 2016

gevelconcert wijchen 2016
Het Wijchens Lied was natuurlijk weer te horen tijdens het gevelconcert 2016. 
We vinden het leuk dat het Wijchense publiek zo uitbundig heeft  meegezongen op 2 juli jl.

Het Wijchens Lied is jarig!

Wijchens Lied jarig
Ons Wijchens Lied is 1 jaar geworden op 30 juni 2016. 
We zijn trots dat het lied al op zoveel plaatsen in Wijchen te horen is geweest, tijdens tal van gelegenheden is het gedraaid, gezongen en meegezongen. 
Graag horen we van jullie waar je het lied hebt gehoord, meld het op onze Facebookpagina!! Of misschien kun je zelfs een video van een bijzondere uitvoering met ons delen. Kortom, houd ons en alle andere Wijchenaren op de hoogte!!

Nu ook een ringtone!

ringtone Wijchens Lied
Hoort u het Wijchens Lied graag? Of heeft u een echte Wijchense functie, dan mag de ringtone van ons Wijchens Lied eigenlijk niet ontbreken op uw mobiel! Download hem op de pagina Video en muziek.

Wijchens Lied in DVD/CD Box beschikbaar

CD en DVD box
Sinds kort is het Wijchens Lied verkrijgbaar in een box met DVD en CD. Zo'n verzamelbox met de video's en muziek kost slechts € 6,95. Natuurlijk omvat dit de gezongen en de karaoke versies. 
U kunt de box kopen bij Boekhandel Plantage de Kleijn en de VVV in Wijchen. Of u stuurt een mail aan de Commissie Wijchens Lied.

Foto burgemeester & wethouders op gemeentekantoor met tekst Wijchens Lied op de achtergrond

Wijchens Lied achter College BW
Wie het gemeentekantoor van Wijchen binnen loopt, zal verrast worden door een prachtige foto van onze Burgemeester met zijn wethouders, die door Henk van Kooten op een bijzondere manier gefotografeerd zijn met de tekst van ons Wijchense Lied op de achtergrond. Geweldig om te merken dat het Wijchense Lied een vaste plek begint te krijgen in de Wijchense samenleving! Dank daarvoor!

DVD Het Wijchens Lied

DVD Wijchens Lied beschikbaar
Door het grote succes van de CD verkoop, hebben we besloten een DVD te gaan maken. Deze verwachten we eind oktober 2015 aan u te kunnen presenteren.

Marien Kuipers initiatiefnemer Wijchens Lied genomineerd als Wijchenaar van het jaar 2015

knipsel Wijchenaar jaar 2015

Het Wijchens Lied wordt ook omarmd door Gijs Staverman op radio 2!

Stacks Image 11767
Dinsdag 22 december 2015:
Tijdens een bezoek aan het top 2000 café in Hilversum, in de studio bij Beeld en Geluid, heeft Marien Kuipers een persoonlijk interview met Gijs Staverman gehad.   Buiten het genot om live te kunnen luisteren naar Racoon en  Diggy Dex ft. JW Roy vond de bekende Nederlandse DJ Gijs het een eer om ook ons Wijchens Lied te omarmen! Zie de prachtige foto! Live draaien zat er nog niet in, omdat de radio uitzendingen deze week in het licht staan van de top 2000, maar wie weet!!! De eerstecontacten in Hilversum zijn gelegd!!

Wijchens Lied gezongen door POPkoor Event

Stacks Image 11764
Op zaterdagmiddag 26 september verzorgt POPkoor Event, een optreden op het marktplein in Wijchen. Naast een aantal koorsongs zullen zij aan het einde van de middag, ergens tussen 16.30 uur  en 17.00 uur, het Wijchens lied ten gehore brengen.

Naast het optreden op de markt zingt POPkoor Event ook bij de vrijwilligersavond op 29 september in 't Mozaïek. Daar gaan ze samen met het publiek een kleine workshop geven om het lied aan te leren. 

Wijchens Lied Live gezongen door Leon Klaus

leon klaus, orkest Kon. Luchtmacht
Maandagavond 20 juli was het weer gezellig in Wijchen. Op de markt verzorgden de Urndorfer Musikanten het voorprogramma van het Orkest van de koninklijke Luchtmacht, die een geweldige spetterende show neerzette.  Als afsluiter van de show werd het Wijchens Lied live gezongen door Leon Klaus samen met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, waardoor ook de handen massaal de lucht in gingen.

Orkest van de Koninklijke Luchtmacht speelt Wijchens Lied

pomp-markt-wijchen
Maandag 20 juli was Het Wijchens Lied te horen op de Markt in Wijchen. Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht heeft het lied gespeeld met live zang van de Wijchense zanger Leon Klaus.
Stacks Image 11786
Tijdens het Wijchense gevelconcert, 4 juli jl. was Het Wijchen Lied voor het eerst te horen voor alle Wijchenaren! Leon Klaus kreeg veel bijval tijdens zijn eerste openbare vertolking van het lied. Het publiek kon meezingen met de tekst die op de bierglazen was afgedrukt. De avond werd opgelicht doordat velen een rood knipperend hartje droegen wat werd uitgereikt door de commissie van het Wijchens Lied.
Leon Klaus zingt Wijchens Lied

Officiƫle presentatie Wijchens Lied

Stacks Image 11831
Op dinsdag 30 juni 2015 werd het WIjchens Lied een feit. Het lied werd gepresentaard aan genodigden in het Wijchens Kasteel. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan burgemeester Verheijen van Wijchen. Met “Het Wijchens lied, wie kent het niet”, sloot de Wijchense burgemeester zijn verhaal af. Daarna mocht de burgemeester de videoclip starten. Het lied is ingezongen door Leon Klaus en de film toont prachtige beelden uit ons mooie Wijchen. Burgemeester Verheijen meldt later over het lied: "mooi, tijdloos, pakkend".
Geluk in mijn hand
© 2019 Wijchens Lied - Design Vavendel - Neem contact op